Συνάντηση του Υπ.Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη με τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ του Μαρόκου Lachen Daoudi

Συνάντηση του Υπ.Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη με τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ του Μαρόκου Lachen Daoudi

Συνάντηση με τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ του Μαρόκου, κ. Lachen Daoudi πραγματοποίησε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, παρόντος και του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και η προοπτική επενδύσεων στους τομείς του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροτοδιατροφής και των μεταφορών.

Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας περαιτέρω ενεργειακών κόμβων και μεγαλύτερης αξιοποίησης των διαμετακομιστικών κόμβων μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, καθώς το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Παράλληλα επισημάνθηκε η σημαντική τεχνογνωσία που παρέχεται από την παρουσία πλειάδας ελληνικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, ειδικά στον κλάδο των κατασκευών.

Τέλος ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ελληνικής και Μαροκινής Κυβέρνησης, όπως και τα ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα μεταξύ των λαών, που εδράζονται όχι μόνο στη γεωγραφική μας θέση αλλά και τους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί εδώ και αιώνες.

Δ.Τ. 29-10-2018 Υπουργού Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρη