Συνέντευξη του υπ. Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Συνέντευξη του υπ. Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση αρχίζει να εφαρμόζει μέρος της πολιτικής της, αφού εξασφαλίστηκε ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, και ταυτόχρονα δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο, δίνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως εξαγγέλθηκαν μόνιμα μέτρα ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων και η οικονομία βελτιώνεται συνεχώς, παραχωρώντας σήμερα συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τη δημοσιογράφο Έφη Μαρίνου.

Αναφερόμενος στο στοίχημα των ευρωεκλογών τονίζει πως αυτό είναι «να μην περιοριστεί κι άλλο η προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη, κάτι που οφείλεται όχι μόνο στην άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά κυρίως στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που έχει επικρατήσει μέσα στα συντηρητικά κόμματα της γηραιάς ηπείρου κι έχει ακουμπήσει ένα τμήμα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων».

Ερωτηθείς εάν η εισροή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχει δυσαρεστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά με νόημα ότι «το κόμμα είναι μαζί και κριτικά προς την κυβέρνηση, κυρίως όμως είναι μαζί με τις ανάγκες της κοινωνίας. Καθοριστικής σημασίας ήταν η εκδήλωση στο Γαλάτσι και η συνάντηση με την Προοδευτική Συμμαχία. Ανάσανε ο κόσμος, αισθάνθηκε ότι είμαστε εδώ. Δεν ήταν εύκολο να κάνεις τον άλλον να καταλάβει τα διλήμματα, τα προβλήματα, την αναγκαία υποχώρηση μπροστά στο εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού».

«Το πρόβλημα, καταλήγει, θα ήταν αν καλούσαμε αυτά τα στελέχη σ’ ένα διαφορετικό από το δικό μας πρόγραμμα. Η ιδεολογικοπολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία όμως του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η ίδια».

Δ.T. 11.05.2019 Συνέντευξη Αλέκου Φλαμπουράρη στην Εφημερίδα των Συντακτών